Gekheid komt met de jaren

Oma1
Het moment dat je oma van tachtig out of the blue de muts van je vriend afpakt en luchtgitaar gaat spelen in het midden van de woonkamer is legendarisch! Monden vallen open en ze verovert de dansvloer met haar houterige maar toch charmante dansmoves uit de jaren 50, waarvan zij beweert dat ze niet oud maar ‘retro’ zijn. De opengevallen monden veranderen in grote grijnzen, waarna het publiek maar al te graag meedanst; ze steelt de show!

In dit soort situaties zullen de meeste mensen zich afvragen of oma begint te dementeren. Misschien heeft ze de illusie dat ze vijftig jaar oud is en midden in de midlife crisis zit. In dat geval kunnen dit soort spontane energie uitbarstingen niet alleen voortkomen uit gedachten, maar ook uit daden. Misschien heeft ze wel geëxperimenteerd met pilletjes die niet uit haar medicijnenbakje komen waarop de dagen van de week duidelijk staan aangegeven. Oké, overdrijven is ook een vak, de meeste mensen zullen dit niet bedenken. Immers slikt oma liever geen extra pillen.

Nog meer prachtige voorbeelden van bejaardengekheid komen voort uit het vergelijkingsvermogen van onze geliefde oudjes. De meest onsamenhangende zaken worden met elkaar vergeleken en dit met gebrek aan enige vorm van nuance. Niet te vergeten; iedere vergelijking zonder het woord ‘vroeger’, is onzin! “Jullie hebben zo veel geluk met de condooms die tegenwoordig geproduceerd worden. Vroeger waren het net binnenbanden van vrachtwagens”. Een heuse bejaardenvergelijking uit de oude doos. Monden vallen opnieuw open van verbazing en tegelijkertijd wordt er lachend gevraagd naar een gedetailleerde uitleg van dit statement. “Details? Er zijn geen details; een penis verpakt in de binnenband van een vrachtwagen is nou niet echt opwindend. Jullie hebben vast veel interessantere verhalen nu dat vieze ding naar passievrucht en aardbei kan smaken”. Oké oma, genoeg gelachen, nog een Martini?

Ook mooi: bejaarden die meegaan met de tijd. Eerst even lekker zeuren dat de bas in de muziek van tegenwoordig altijd zo overdreven hard is en vervolgens losgaan op het nummer ‘I got a feeling’ van The Black Eyed Peas. “Zet eens wat harder kind, dit is Will I Am. Hij is zo’n schatje”. Het is erg verbazingwekkend dat deze oma een wereldberoemde popartiest betitelt tot ‘schatje’, terwijl ze ervan overtuigd is dat een wereld zonder mannen het einde zou zijn.

De geluksvogels onder ons die bij oma’s danssessie kunnen denken; ‘zal mijn vriend ooit zijn muts nog terug krijgen?’, mogen hun handjes dichtknijpen. Gefeliciteerd! Je hebt een hippe oma.

Oma
De gekste oma van de wereld!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s