Weekendje weg met Sequoia

Sequoia; de grootste boomsoort van de wereld en tevens de naam van de mooiste groep mensen in de geschiedenis van studievereniging Mesacosa.

Mijn Sequoia-boom heeft zes takken met maar liefst zestien blaadjes, die stuk voor stuk bijdragen aan de unieke en gezellige groepsdynamiek. Vijf jaar geleden, tijdens de eerste biertjes van ons bestuursjaar, hoopten we het al en nu weten we het zeker: wij vormen een legendarisch team! De memorabele weekendjes-weg, de pijnlijke kaken van het lachen, het unaniem kunnen gieren en brullen om de meest slechte grappen en de bakken met energie na feestjes tot in de vroege uurtjes, zijn hiervan het keiharde bewijs. 

Ook tijdens het bestuursweekend in Gent was het weer raak. Te veel, te weinig en zeer tevreden zijn kernbegrippen die deze twee dagen prima samenvatten. Na een gezellig eerste avondje barbecue en wat goude rakkers thuis, hebben we de volgende dag erg brak en burgerlijk een burcht bezocht. Wat kan frisse lucht toch wonderen verrichten. Dat bleek wel weer wanneer iedereen tijdens het middagspel ‘Ik houd van Holland’ gillend gek werd van de blonde lokken van de meest sexy nep-Linda’s ooit gezien. De lading energie en adoratie vanuit de groep was ongekend. Het spel is overigens gewonnen door het team dat het best kon fluisteren, maar hé; ook dat is een applausje waard!
In alle stress even make-up op de gezichtjes, wax in de haartjes, kauwgom in de toet en beneden verzamelen. Nadat de gewenste tien minuten zoals gewoonlijk uitgelopen waren tot het meer realistische twintig minuten, konden we eindelijk onze neuzen volgen. Op naar het volgende avondmaal en het volgende feestje. Wat een avond! Geloof me: de danswereld heeft er weer een paar meesterlijke moves bij. Nadat we deze avond afsloten en ‘s ochtends weer liefdevol wakker gemaakt werden met ‘de pet van Ket’, was het alweer voorbij. Time flies…

‘Tijdens je studententijd worden er vrienden voor het leven gemaakt’. Een uitspraak van veel vijftigplussers die wij ook wel onze papa’s en mama’s noemen. En ja: wij moeten ze (weer) gelijk geven, want met en door deze toffe groep wordt nog menig dansvloer onveilig gemaakt.

Sequoia SB

One thought on “Weekendje weg met Sequoia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s