Eilandhoppen in GREECE!

Als er één ding is waar de Grieken goed in zijn is het creëren van gezellige luxe. Van exclusieve kledingwinkeltjes tot de modernste loungebars: de Griekse eilanden zijn de perfecte scène voor het echte jetset-leven. Ben jij geen luxe-mens? Reis je op budget? Of wissel jij graag de luxe af met plastic stoeltjes en simpele homemade wijn? Ook deze kneuterigheid is nog in overvloed te vinden op de prachtige Griekse eilandengroepen!

De meest voor de hand liggende manier van eilandhoppen is per ferry. Dit is een goedkope, eenvoudige en leuke manier om van A naar B te komen. De moderne ferry’s hebben vaak een buitendek en een kantine met airco en ze brengen je snel van eiland naar eiland. Via de site van Direct Ferries zijn de goedkoopste ferry-tickets gemakkelijk vanuit je luie stoel in Nederland te bestellen. Ook is het erg simpel om à la minute in de havens van de Griekse eilanden tickets te kopen. Dit is echter niet aan te raden voor de mensen die zonnebrand factor 50 moeten gebruiken, aangezien er voor het loket wel eens een lange rij in de brandende zon kan staan. Ook is de volgende tip niet geheel onbelangrijk: smeer je in als je op het dek van het heerlijke briesje staat te genieten. Je merkt het niet, maar voor je het weet loop je als kreeft de boot af.

Naast het reizen per ferry is er ook een manier die beter aansluit op de jetset-lifestyle, namelijk: per luxe zeilboot (of eigenlijk schip). Je weet wel, zo’n prachtboot waarbij je direct denkt: ‘welke celebrity zou op dat dek zijn of haar dosis vitamine D aanvullen’? Het adembenemende aanzicht is niet het enige waar het woord ‘luxe’ voor staat. Ook een bemanning die zorgt voor het eten, de bediening, het schoonmaken en last but not least; het zeilen, staat tot uw dienst. Een reisorganisatie die deze reizen aanbiedt en waarmee ik zelf erg goede ervaringen heb is SWS-Sailing. Vanaf ongeveer €1145 per persoon (8-daagse reis inclusief vliegtickets, transfers, havengelden en ultra all inclusive verzorging aan boord), is het mogelijk om deze heerlijke luxe en zorgeloosheid te ervaren. Wat deze reis, net zoals de meeste reizen, echt onvergetelijk maakt is goed gezelschap. Dus verzamel je vrienden en zorg ervoor dat jullie met een mooie groep de hele boot kunnen bezetten!

Ik hoor je denken: ‘leuk hoor al die informatie over de vervoersmogelijkheden, maar wat maakt die Griekse eilanden nou zo bijzonder’? Hierover wil ik graag meer vertellen, maar om dit artikel niet te lang te maken bewaar ik die heerlijke insights voor een andere keer. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: hieronder al een kleine sneakpreview onder het mom van ‘een foto zegt soms meer dan 1000 woorden’.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s