Series kijken: hoezo tijdverspilling?

Iedere seconde is maar één keer te besteden. Het kijken van een aflevering van de geweldige serie ‘Game of Thrones’ is dus 45 minuten onvervangbare tijd. Tijdens deze drie kwartier zou ook de was gedaan kunnen worden, het eten zou voorbereid kunnen worden en er zou een wandelingetje met de hond gemaakt kunnen worden. Zou kunnen…maar zoals Loesje zegt: “ik wil mijn tijd graag nuttig verspillen”.

Wat is nou drie kwartier op een mensenleven? Zelfs de meest ervaren en toegewijde bingewatcher snapt dat zijn hobby in veel grotere mate tijdrovend is. Met een gemiddelde kijktijd van drie uur is het dan ook begrijpelijk dat anderen deze hobby zien als pure tijdverspilling. En vergis je niet: vier op de tien Nederlanders doet aan binge-watching (Novum). In dit opzicht lijken de 45 minuten besteedde kijktijd van de simpele seriekijker zeer onschuldig.

En dit is ook precies hoe ik er tegen aankijk! Naast het feit dat het hier gaat om 45 minuten ontspannende vrijetijdbesteding, is het kijken van een aflevering van je favoriete serie ook leuk en goed voor je inlevingsvermogen. Ten slotte geeft het je ook de mogelijkheid om mee te kunnen praten tijdens de gesprekken die worden gevoerd bij de koffieautomaat op werk.

Conclusie van de Sint (jawel, het is 5 december):
‘Het moraal van het verhaal: een aflevering is prima op zijn tijd, als je het binge-watchen maar vermijdt!’

Series1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s